Магазин 13. ноември 2020. / 23:06

Почина Вељо Тантаров, долгогодишниот лидер на земјоделците

Почина Вељо Тантаров, долгогодишниот лидер на земјоделците

На 78 годишна возраст денес почина претседателот на Сојузот на земјоделците Вељо Тантаров, објави Тера МК.

Роден 1942 година, на јавноста освен што и беше познат како одличен познавач на состојбите во земјоделието, него ќе го паметиме и како пратеник во Собранието на Република Македонија од 1994 до 1998 година.

Погребот ќе биде утре во 12:30 часот во с.Новаци.