Магазин 12. јуни 2019. / 17:34

Пеколното време пристигна – од четврток до 40 степени

Пеколното време пристигна – од четврток до 40 степени

Уште на почетокот на јуни, кога летото официјално не е започнато се чувствуваат жештините кои ги носи ова годишно време.

Од четврток ќе преовладува стабилно и многу топло време со температури кои на повеќе места ќе надминат 35 степени.

Лекарите предупредуваат намалено движење од 11 до 16 часот, поради високиот индек на УВ зраците.