Магазин 02. август 2020. / 19:30

Пациент заразен со Ковид-19 за да го спасат му ги ампутирале прстите

Пациент заразен со Ковид-19 за да го спасат му ги ампутирале прстите

Грег Карфил во болницата во Калифорнија останал 64 дена откако се заразил со корона на скијање во Италија. Еден месец бил и на респиратор и докторите му давеле еден посто шанса да преживее. Имал сепса, бубрезите почнале да му откажуваат а имал и емболија.

И тогаш ја слушнал страшната вест-прстите на раката морале да му бидат ампутирани

Моите раце никогаш нема да бидат исти.Веќе и немам прсти. Ова може и вам да ви се случи-раскажува Карфилд.

Докторите објаснуваат дека прстите морале да бидат ампутирани бидејќи вирусот го нападнал и крвотокот.