Магазин 21. мај 2020. / 12:34

Оваа сабота е неработен ден за Власите

Оваа сабота е неработен ден за Власите

Во сабота, на 23 мај е Национален ден на Власите, поради што  е неработен ден за граѓаните припадници на влашката заедница во земјава согласно Законот за празниците, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Оттаму на граѓаните припадници на влашката заедница им го честитаат празникот.