Магазин 02. јуни 2020. / 13:25

Лето во Европа: Форбс објави листа на 20 најбезбедни дестинации од корона

Лето во Европа: Форбс објави листа на 20 најбезбедни дестинации од корона

Американскиот магазин Форбс пренесе попис на 20 европски дестинации за пост-корона патување, меѓу нив се најдоа Загреб, Ријека и Цавтат, а освен во Хрватска со повеќе од едно одредиште на овој попис се најдоа и Грција и Португалија.

На прво место е Тбилиси, главниот град на Грузија, додека на второ место е грчкиот остров Крф, а зад Цафтат на четврто и пето место се португалските Азорски острови, односно грчкиот Превеза. На пописот уште се и Котор, Варшава, Виена, Бохињ, Малта и други.

Кавтат како најдобро рангиран од Хрватска, опишан е како омилено место за славни личности, семејства и љубителите на добрата гастрономија, култура, природа и водени спортови, додека Загреб е на осмото, а Ријека на 12 место.