Магазин 09. август 2020. / 21:00

Лепезите забранети на Фестивалот на културата во Салцбург поради Ковид-19

Лепезите забранети на Фестивалот на културата во Салцбург поради Ковид-19

Поради пандемијата на коронавирусот, организаторите на годинашниот Фестивал на култура во Салцбург применуваат најстроги мерки за превенција, вклучително и забрана за употреба на лепеза за време на претставите.

– Лепезите можат да ги распространат заразните аеросоли кои вообичаено клима – уредите би ги извлекле, а тоа сакаме да го спречиме, објасни оваа одлука директорот на фестивалот, Лукас Крепаз.

Организаторите предупредуваат за забраната за употреба налепези на повеќе јазици преку звучниците пред почетокот на претставите.