Магазин 19. ноември 2019. / 20:55

Копија на Мона Лиза од 17 век продадена на аукција во Париз за 552.500 евра

Копија на Мона Лиза од 17 век продадена на аукција во Париз за 552.500 евра

Копија од 17 век на сликата „Мона Лиза“ на еден од најпознатите сликари на сите времиња, Леонардо да Винчи денеска е продадена на аукција во Париз за 552.500 евра.

Цената што ја постигна сликата е многу повисока од првичната проценка, која беше помеѓу 70 и 90 илјади евра.

Оригиналната слика, на која Леонардо да Винчи почнал да работи во 1503 година, е изложена во музејот Лувр повеќе од 200 години.