Магазин 02. август 2020. / 11:06

Коце Трајановски: 2 Август е крвописот на слободата на Македонскиот народ

Коце Трајановски: 2 Август е крвописот на слободата на Македонскиот народ

Поранешниот градоначалник на Скопје, Коце Трајановски на социјалните мрежи го честиташе големиот македонски празник 2 Август.

2 Август е крвописот на слободата на Македонскиот народ.
338 п.н.е. Херонеа
1903 Крушево
1944 АСНОМ
Борбата за слободна Македонија никогаш не завршува.
Да живее Република Македонија.