Магазин 12. февруари 2019. / 17:16

Ќе го погодите ли одговорот на овие три загатки?

Ќе го погодите ли одговорот на овие три загатки?

Одговорете на овие едноставни прашања и ќе видите како стоите со логиката.

Иако делуваат едноставни, не се.

Пробајте да одговорите сами, па потоа видете дали ви е точен одговорот.

1. Човек излегол надвор по дожд без капа и чадор.  Сепак, на неговата глава немало ниту едно мокро влакно. Како е можно тоа?

2. Такси возач оди во едносмерна улица во погрешна насока. Поминува покрај 12 полицајци и никој не го застанува. Во што е трикот?

3. Фудбалер ја шутнал топката и таа поминала три метри, по што му се вратила назад. Како се случило тоа?

Одговорите ги имате подолу, не ги ѕиркајте пред време:

1. Човекот е ќелав.

2. Човекот оди пешки.

3.Топката ја шутнал нагоре.