Магазин 27. февруари 2020. / 22:09

Канада им го укинува обезбедувањето на Меган и Хари

Канада им го укинува обезбедувањето на Меган и Хари

Канада планира да престане да ги плаќа трошоците на обезбедувањето на принцот Хари и Меган Маркл во рок од неколку недели.

Полицијата во Канада открила дека даночните обврзници го паќаат делот за безбедносните трошоци на Меган Маркл и принцот Хари, откако во ноември отпатуваа во таа земја после одлуката дека си заминуваат од кралското семејство.

Трошоците кои даночните обврзници ги плаќаат за нивното обезбедување ќе бидат запрени за неколку недели, поточно откако парот официјално ќе започне нов живот надвор од кралското семејство.

Во Британија многумина се загрижени околу тоа кој ќе продолжи понатаму да ги плаќа тековните трошоци за обезбедување на Меган и Хари.