Магазин 23. декември 2020. / 10:28

Илон Маск се обидел да ја продаде Тесла на „Аpple“

Илон Маск се обидел да ја продаде Тесла на „Аpple“

Илон Маск соопшти дека сопственикот на „Епл“, Тим Кук „одбил да се сретне“ со него во моментот кога можел да ја купи Тесла за мала сума на пари.

Маск призна дека контактирал со „Епл“ во најмрачните денови на програмата „Model 3“ за да разговара за можноста да го продаде Тесла за една десетина од сегашната вредност.

-Тој ја одби средбата, додаде Маск.

Коментарите на Маск стигнаа откако беше објавено дека Еплработи на својот е-автомобил, кој ќе има напредна технологија за производство на батерии.

На Твитер, Маск и други започнаа да разговараат за какви батерии станува збор и дали станува збор за „моноцелуларна“ батерија со литиум железо фосфат.

Приказната за која Маск се обиде да зборува за продажба на Тесла на Епл не е нова. Компанијата на тој начин се обиде да излезе од финансиските проблеми во 2013 година, а Маск наводно имал вербален договор со Лери Пејџ за Гугл да ја купи компанијата, но тој договор е откажан кога ситуацијата за Маск малку се подобри, благодарение на продажбата на моделот С.