Магазин 14. декември 2019. / 18:10

(ФОТО) Во Крушево се реставрира гробното место на Тоше Проески

(ФОТО) Во Крушево се реставрира гробното место на Тоше Проески

Речиси два месеци интензивно се работи на реставрација на гробното место на македонската поп-икона Тоше Проески во неговото родно Крушево, пренесува Фокус.

Инженерот Зоран Манев од изведувачот на објектот „Енергоинвест“ од Скопје, верува дека ќе ги послужи доброто време со цел објектот да биде готов за неколку месеци.

Армирачко-бетонските работи би требало да завршат до јануари наредната година. После тоа има работа со мермер, внатрешен дизајн. За тоа мора да има и временски услови за да може да се заврши. Ако имаме убаво и топло време, целиот објект би можел да биде готов во март или април 2020 година, истакна Манев.