Магазин 20. јули 2019. / 15:40

(ФОТО) Граѓаните бесни возвратија за бришењето на „Македонска“

(ФОТО) Граѓаните бесни возвратија за бришењето на „Македонска“

Револтирани граѓани по одлуката на владата предводена од Зоран Заев да го промени името на Македонската опера и балет и да го избрише зборот „Македонска“ од оваа институција тие го возвратија ударот порачувајќи им на сите дека станува збор за „МАКЕДОНСКА“ опера и балет.

Инаку, отстранувањето на името Македонија или Македонска/и/о доаѓа по потпишување на Договорот со Грција каде целосно се брише историјата на Македонија како држава и народот кој живее во неа.