Магазин 11. јануари 2019. / 10:13

Дневен хороскоп (11.01.2019)

Дневен хороскоп (11.01.2019)

Овен

Работа: Понекогаш не е доволно да се има добра идеја, бидејќи постојат различни околности кои ја отежнуваат успоешната реализација. Немате доволно енергија за да работите на паралелни работни места, постои листа на приоритети што треба да ги почитувате. Љубов: Настапувате премногу театрално во вашето однесување и вашите зборови не звучат доволно убедливо пред лицето што го сакате. Променете го вашиот стил на однесување.
Здравје: Нема потреба за преценување на личните можности, чувствувате дополнителна напнатост.

Бик

Работа: Ви импонира сознанието дека некој ве претставува како успешна или невообичаена личност. Вашиот стил на изразување и бизнис резултати, делуваат како главен поттик за блиската околина. Треба да ги дефинирате новите правила во деловната соработка. Љубов: Чувствувате емотивна наклоност и заедничка инспирација во средбата со некој близок. Совршено се надополнувате на различни нивоа. Здравје: Емоционалната афирмација во вас предизвикува нова енергија.

Близнаци

Работа: Делувате како личност која има ефикасно решение за различни проблеми. Вие сте доволно квалификувани да ги исполните критериумите за успешен бизнис. Сепак, најдобри резултати произлегуваат од заедничка акција. Љубов: Вие мудро ја смирувате вистината за “деталите” кои не се по нечија волја. Нема потреба да се потценуваат опциите на вашиот партнер, бидејќи тоа не е сè што мислите. Здравје: Акумулирајте позитивна енергија, опуштете се.

Рак

Работа: Вие сте непотребно вплеткувате во различни деловни ситуации. Немате доволно енергија за да се вклучите во паралелни задачи. Несигурноста во проценувањето на вашите лични способности може да ве доведе до непријатна ситуација. Љубов: Вие се однесувате премногу вознемирени, не можете да ги остварите сите ваши намери во средбата некој близок. Очекувате нов расплет на настаните. Здравје: Во вечерните часови ќе почувствувате психолошка релаксација.

Лав

Работа: Имате впечаток дека некој ве лишува од изборот. Без оглед на вештините и менталните шпекулации што ги применувате, некој однапред ги предвидува вашите бизнис потези. За жал, убави и корисни работи не можат да се добијат во заеднички пакет. Љубов: Тактиката на надмудрување во однос на некој близок не го донесува посакуваниот епилог. Треба да се вратите чекор назад за да ја скршите ситуацијата. ЗДРАВЈЕ: Избегнувајте импулсивни реакции и избрзано однесување.

Девица

Работа: Вие постапувате многу внимателно и донесувате разумни одлуки. Стилот кој го користите на животната средина е толкуван на различни начини, но секој ви дава право да бидете на чело до успехот во бизнисот. Љубов: Се обидувате да освоите нечија емоционална наклонетост, но како да го правите тоа на погрешен начин или со големо претерување. Важно е да се разбере нечија порака правилно. Здравје: Заоретеза момент и забавете го забрзаното темпо.

Терезија

Работа: Пред вас, постојат различни обврски кои бараат заеднички договор за нова или подобра организација на деловните интереси. Направете добри лични избори и внимателно одберете пријатели од доверба. Завршете ја работата на време. Љубов: Важно е подобро да разберете нечии афинитети, особено кога имате различни уверувања. Нема причина да се однесувате премногу напорно и надмено во друштво на некој близок. Здравје: Ќе ви годи некаква спортска активност или релаксација.

Скорпија

Работа: Можно е да ви бега една бизнис-финансиска можност, но сега не вреди да се жалите. Наведете го вниманието на корисни цели. Нема потреба да се споредувате со некои соработници, туку да покажете дека имате практична мудрост. Љубов: Бидете повнимателни од обично во изразувањето на вашите емоции, не дозволувајте некој да ве прогонува за несоодветно однесување. Одложете спроведување на некои одлуки. Здравје: Избегнувајте напорни ситуации во кои не се чувствувате пријатно.

Стрелец

Работа: Вие сте во невообичаена ситуација, имате впечаток дека еден од вашите соработници ги тестира вашите опции или дека професионално ве тестира. Различните прашања за деловни односи и доверба, засега остануваат неодговорени. Љубов: Не дозволувајте сомнежот над саканата личност да преовлада или да преовладува чувството на емоционална резигнација. Поттикнете ги сите позитивни аспекти на вашата личност. Здравје: Ќе ви годи психо-физичка релаксација.

Јарец

Работа: Дејлувате ангажирањо на различни страни, но имате лошо чувство и гледате во вашата средина со одредена доза на недоверба. Вие најдобро работите кога се потпирате на лично расудување и сила. Љубов: Ве иритира однесувањето или намерата на вашиот партнер да ве наведе на негов избор. Некој во вас ја разбудува желбата за емоционална доминација и чувствувате дополнителна напнатост. Здравје: Избегнувајте конфликтни ситуации и зачувајте ја смиреноста на духот.

Водолија

Работа: Делувате напнатово ситуации кога соработниците имаат полесно или поедноставно решение. Ако побарате нечија помош, бидете подготвени за соодветна контра-услуга. На деловните состаноци сето тоа се сведува на принципот „земање или давање”. Љубов: Вие не можете да останете рамнодушни кон нечиј изглед и однесување. Вознемирени сте и потешко ги контролирате вашите емоции. Здравје: Одете на прошетка, како поттик за подобро расположение.

Риби

Работа: Вие сте оптоварени со различни обврски, но направете се што ви треба за да се концентрирате на вашите приоритетни цели. Најчесто се соочувате со нови настани, како голем товар или неправда што ви ги наметнува животната средина. Љубов: Позицијата на Месечината влијае на вашата емоционална или психолошка вознемиреност, потешко ги разликувате вашите субјективни желби од вистинската слика. Сега не е моментот да се донесе некоја важна одлука. Здравје: Применете некои од техниките на психолошка релаксација.