Магазин 30. декември 2020. / 09:20

Бадник неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Бадник неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика денеска соопшти дека 6 јануари, ден пред Божиќ, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед.

Неработниот ден е прогласен согласно Законот за празници.