Хроника 13. јануари 2021. / 19:40

Во Вевчани уапсен и претседателот на ОК ВМРО ДПМНЕ, Влајнкиноски

Во Вевчани уапсен и претседателот на ОК ВМРО ДПМНЕ, Влајнкиноски

Меѓу приведените лица во Вевчани по денешната акција на полицијата и ЕБР е и претседателот на ВМРО-ДПМНЕ-Вевчани, Ѓорги Влајнкиноски.

„Денес бев апсен. За ништо, се разбира. Нема страв, нема предавање. Има полициска бруталност, ама ќе им помине. Вевчанци, драги мои Вевчанци посебно Ви благодарам за пркосот кон полициската бруталност. Да живее Вевчани, да живе Македонија“, напиша Влајнкиноски на „Фејсбук“.

Денес бев апсен. За ништо, се разбира.
Нема страв, нема предавање.
Има полициска бруталност, ама ќе им…

Posted by Ѓорѓи Влајнкиноски on Wednesday, January 13, 2021