Хроника 08. јануари 2021. / 14:14

(ВИДЕО) „Знаеш ли кој сум јас, ќе те фрлам во киселина“: Агресивно однесување на патници кои биле предупредени да стават маска

(ВИДЕО) „Знаеш ли кој сум јас, ќе те фрлам во киселина“: Агресивно однесување на патници кои биле предупредени да стават маска

Вистинска драма пред новогодишните празници се случувала во еден од автобусите на ЈСП откако жена во години замолила двајца патниците да ги стават маските преку уста и нос, соогласно мерките кои ги донесе Владата и градските власти за возење во јавен превоз.

На ова тие почнуваат насилно да се однесуваат, а еден од нив се заканува дека ќе сече глави и ќе ги става мртвите тела во киселина. Ваквата реакција ја евидентирала патничка во автобусот, а видеото е споделено на социјалните мрежи: