Хроника 05. јануари 2021. / 22:20

(ВИДЕО) Моментот на експлозија во Урошевац снимен од безбедносна камера

(ВИДЕО) Моментот на експлозија во Урошевац снимен од безбедносна камера

Снимен моментот на експлозија во ресторанот „Вилиџ“ во Урошевац (Феризај) во Косово.

Во оваа експлозија повредени се 42 лица, меѓу кои и две малолетни деца, потврди градоначалникот Казим Река.

Експлозијата се случи околу 15 часот и според првичните податоци, се верува дека е предизвикана од плинска боца во ресторанот.