Хроника 14. февруари 2020. / 15:56

Тони Јакимовски излезе од притвор

Тони Јакимовски излезе од притвор

Тони Јакимовски, обвинет во случајот „Спец каса“, по една година помината зад решетни излезе од притвор. Од Кривичниот суд за „Фокус“ потврдуваат дека Јакимовски се брани од слобода од 11 февруари.

Одлуката за замена на притворот со гаранција ја донел Кривичен совет на Основниот суд Скопје 1, а на Јакимовски му се изречени мерки на претпазливост, односно одземен му е пасошот  и има обврска еднаш во неделата да се јавува во судот.