Хроника 08. ноември 2019. / 10:34

Скопјанец претепал комунален редар, оти му пишал казна за паркирање во трева

Скопјанец претепал комунален редар, оти му пишал казна за паркирање во трева

Комунален редар од Град Скопје минатиот викенд бил истепан од граѓанин на кој му пишал казна оти се паркирал во зеленило во населбата Аеродром. Комуналните редари вршеле контрола низ општината и на булеварот Јане Сандански затекнале возило паркирано во трева. Пишувајќи казна за непрописно паркирано возило, редарите биле физички нападнати.

„Нашите редари и инспектори можат да пишуваат казни за паркирање во зеленило, додека за непрописно паркирање на улица немаме надлежност. Додека пишувале казна сопственикот на возилото оставено во трева го нападнал едниот редар и му удрил бокс. Направен е записник и случајот е пријавен во полиција“, вели раководителот на Инспекторатот на Град Скопје Мирослав Богдановски.

Богдановски вели дека ова не е прв пат инспекторите и редарите физички да бидат нападнати, а секојдневно се соочуваат со закани и одбивање да се легитимираат лицата кои направиле прекршок.