Хроника 28. мај 2020. / 14:34

Се поднесуваат пријави за учесниците во литијата во Струга, постапката се уште не е комплетирана

Се поднесуваат пријави за учесниците во литијата во Струга, постапката се уште не е комплетирана

Лицата учесници во литијата во Струга се повикуваат на информативен разговор и им се поднесуваат соодветни поднесоци од јавното обвинителство, информира министерот за внатрешни работи Наќе Чулев.

– Секторот за внатрешни работи во Охрид работи во координација со јавното обвинителство, се идентификуваат лицата, се повикуваат, се поднесуваат кривични пријави и соодветни поднесоци во обвинителството. Се вршат и разговори со началникот на одделението за внатрешни работи во Струга и Охрид, со дежурните инспектори на терен и униформираните припадници на полицијата, вклучително и со одделот за неуниформирана полиција, така што, кога ќе биде комплетирана цела постапка, штом биде комплетирана постапката ќе ја информирам јавноста, вели Чулев.

Министерот додаде дека штом биде комплетирана постапката ќе ја информира јавноста.