Хроника 20. јануари 2021. / 13:59

Разрешен судија на Основен кривичен суд

Разрешен судија на Основен кривичен суд

Судски совет на денешната седница разреши судија од Основниот кривичен суд.

Не откриваат за кого станува збор.

Првиот човек на Судски совет, Киро Здравев, вели дека постапката за разрешување се водела околу година и пол, а било утврдено дека сторени се злоупотреби на АкМИС системот.