Хроника 12. април 2020. / 11:07

Приведени 121 лице поради непочитување на забраната за движење

Приведени 121 лице поради непочитување на забраната за движење

Во текот на изминатото деноноќие на ниво на целата држава 138 лица не ја почитувале забраната за движење, при што се приведени 121 лице, а за останатите се земени податоци и ќе следуваат соодветни мерки, соопшти Министерството за внатрешни работи.

Исто така, се наведува во соопштението, според статистичките податоци, на 77 лица им се издадени решенија за изолација, а 335 лица потпишале изјави за самоизолација.-

– Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација и не се евидентирани лица кои не ја почитувале мерката, се додава во соопштението на МВР.