Хроника 10. февруари 2019. / 10:33

Приведен Албанец откако нелегално влегол во Македонија

Приведен Албанец откако нелегално влегол во Македонија

На 09.02.2019 година во 11:50 часот во с.Ранковце-Крива Паланка, од страна на полицисни службеници бил затекнат, а потоа и приведен во Полициското одделение Ранковце, А.М.(52) од Корча-Р.Албанија.

Приведен бил поради сторен прекршок по чл.9 ст.1 од Законот за гранична контрола (илегален влез во Р.Македонија).

Во 12:30 часот лицето е предадено на полициски службеници од Полициската станица Крива Паланка за понатамошна постапка.