Хроника 06. мај 2020. / 11:13

Полицискиот час не го почитувале 55 лица, 42 приведени

Полицискиот час не го почитувале 55 лица, 42 приведени

Вкупно 55 лица на ниво на целата држава во текот на изминатото деноноќие не ја почитувале забраната за движење, при што приведени се 42 лица, а за останатите се земени податоци и ќе следуваат соодветни мерки.

Според статистиката на МВР, изминатото деноноќие на 159 лица им се издадени решенија за изолација, а 48 лица потпишале изјави за самоизолација.

Како што соопшти МВР, од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, не се евидентирани лица кои не ја почитувале мерката за изолација и самоизолација.