Хроника 23. мај 2020. / 10:30

Полицискиот час го прекршиле 52 лица, од нив 28 се приведени

Полицискиот час го прекршиле 52 лица, од нив 28 се приведени

Во текот на изминатото деноноќие евидентирано е дека на ниво на целата држава 52 лица не ја почитувале забраната за движење, при што приведени се 28 лица, а за останатите се земени податоци и ќе следуваат соодветни мерки.

Исто така по однос на мерката за не носење лична заштита на лице регистрирани се 205 прекршоци.

На територијата на Република Македонија на 48 лица им се издадени решенија за изолација, а 17 лица потпишале изјави за самоизолација.

Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што не се евидентирани лица кои не ја почитувале мерката за изолација и самоизолација.