Хроника 20. ноември 2020. / 16:29

Починаа шест пациенти во велешката болница

Починаа шест пациенти во велешката болница

Во велешката Општа болница вчера попладне починал 79-годишен маж, негативен на Ковид, а вечерта бил донесен маж на 63 години во тешка состојба, позитивен на Ковид кој починал набрзо по приемот.

Утринава починале уште четворица пациенти, три жени на 81, 85 и 76-годишна возраст, како и еден маж на 59 години. Сите биле ковид-позитивни.

Како што информира портпаролот д-р Весна Неделковкса Николова, вкупниот број на хоспитализирани пациенти е 80 од кои 69 се позитивни, 10 се сомнителни на КОВИД и еден е негативен, додека од пациентите 30 се на кислородна поддршка.

На Инфективно одделение има 54 пациенти и е целосно полно, на Физикално одделение хоспитализарни се 15 а има уште слободни десет кревети и на Интерно Б крак има хоспитализирано 11 пациенти , а има 15 кревети.