Хроника 26. ноември 2020. / 14:29

Почина 38-годишен свештеник од Пелагониско Православна Епархија по компликации од Ковид-19

Почина 38-годишен свештеник од Пелагониско Православна Епархија по компликации од Ковид-19

По компликации од коронавирус, почина слепченскиот парохиски свештеник Димитар Илиевски, објави 21ТВ.

Свештеникот имал 38 години и беше дел од Пелагониска Православна Епархија.

ТВ21 се обиде да стапи во контакт со Епархијата, но до овој момент одговор нема.