Хроника 05. декември 2020. / 22:15

Пациенти на 35 и 36-годишна возраст меѓу 12 починати во Скопје

Пациенти на 35 и 36-годишна возраст меѓу 12 починати во Скопје

Министерството за здарвство информира дека во последните 24 часа почнале 24 пациенти. Нјмлади меѓу починатите се двајца скопјани на 35 и 36-годишна возраст, како и почнат од Кочани на 42-годишна возраст.

Половина од почнатите, односно 12, се од главниот град (75, 64, 60, 71, 69, 79, 36, 35, 70, 61, 74, 80 г.), по што следува Битола со тројца починати (60, 81 и 55 г.).

Двајца пациенти починаа во Куманово (62 и 77 г.), додека по една жртва има од Струга (73 г.), Велес (76 г.), Охрид (63 г.), Струмица (56 г.), Крива Паланка (53 г.), Кочани (42 г.) и Кичево (65 г.).

Како што соопштија од Министерството, сите пациенти се починати во болнички услови.