Хроника 26. јуни 2019. / 19:32

Пациент починал по пад во болницата во Бардовци

Пациент починал по пад во болницата во Бардовци

Падот по скали во психијатриската болница Бардовци, бил фатален за 58 годишниот Владо Ристески кој таму бил цели 20 години.

Како што истакна за Телма, неговиот брат Слободан добил повик дека Владо е тешко повреден и со Брза помош пренесен во градската општа болница 8ми септември, но се сомнева дека некој го турнал по скалите. Тој бил ставен на апарати за дишење, а по неколку дена на 24. април починал.

Од психијатриската болница Бардовци тврдат дека Ристевски не бил нападнат туку паднал сам по скалите и дека се преземени сите мерки.

Без обдукција семејството на починатиот има основа за сомнеж па затоа смртта на Владо ја пријавиле и во полиција.