Хроника 26. јуни 2020. / 11:45

Од корона вирус почина претседателот на РК Преспа

Од корона вирус почина претседателот на РК Преспа

Вчера објавениот починат пациент од Ресен е претседателот на ракометната екипа Преспа, Илче Котевски, за кого се бараше крвна плазма деновиве.

Министерството за здравство информираше дека во ГОБ „8 септември“ по прием е починат пациент (42г) од Ресен.

Почивај во мир претседателе. Денеска на жалост ракометниот клуб Преспа, загуби член од семејството, човек кој придонесе премногу за овој ракометен клуб! Секогаш ќе живееш во нашите срца!! – испратија последен поздрав од РК Преспа.