Хроника 26. јули 2020. / 12:50

Момче од Демир Хисар исчезнато еден месец: Заминал да бере печурки и му се губи секаков траг

Момче од Демир Хисар исчезнато еден месец: Заминал да бере печурки и му се губи секаков траг

Веќе 30 дена нема трага од 25-годишниот Димитар Мицковски од Демир Хисар.

Неговите блиски молат за било каква информација за него.

Тој е висок околу 180 см, на денот кога исчезнал бил облечен во тегет тренерки и црно капче.

Последно што семејството знае е дека заминал во берба на печурки во околината на Стругово.