Хроника 11. мај 2020. / 15:03

Истепани комунални редари од лица кои незаконски истурале отпад кај Вардариште

Истепани комунални редари од лица кои незаконски истурале отпад кај Вардариште

Денеска двајца вработени во редарската служба на Град Скопје беа нападнати додека ја извршуваа нивната службена должност. Нападот се случи кај Вардариште од страна на лица кои со возило незаконски истураа отпад, информираат од Град Скопје.

Од нападот едниот вработен се здоби со повреди пришто истиот е хоспитализиран во Градската болница, а дополнително оштетено е и службеното возило со кое патролирале.

Случајот е пријавен во полиција, заедно со фотографии од возилото и лицата кои незаконски депонираа отпад и го извршија физичкиот напад на службените лица.