Хроника 16. април 2018. / 15:39

Гевгеличанка ќе одговара за „надрилекарство“: Одредувала диоптрија на пациенти

Гевгеличанка ќе одговара за „надрилекарство“: Одредувала диоптрија на пациенти

СВР Струмица поднесе кривична пријава против М.Г. (62) од Гевгелија поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „надрилекарство“.

Во периодот од мај 2016 година до поднесување на пријавата, пријавената, без да поседува соодветно образование, положен стручен испит и лиценца за работа за вршење на лекарска дејност, вршела очни прегледи и одредувала диоптрија на пациенти.