Хроника 24. март 2020. / 12:59

(ФОТО) За време на полицискиот час бран на вандализам во Гевгелија

(ФОТО) За време на полицискиот час бран на вандализам во Гевгелија

За време на полицискиот час во Гевгелија на централното градско шеталиште се искршени повеќе жардинери пред државни и приватни објекти, урбана опрема, а биле искршени и палми и украсни дрвца пред фонтаната на хотел во градот.

Градоначалникот Сашо Поцков остро го осуди овој вандализам и побара од органите на прогонот под итно да се преземат мерки за откривање и санкционирање на сторителите на вандализамот.

 

Припадници на ОВР Гевгелија извршија увид на терен и во тек е прегледување на снимки од видео надзорите на неколку угостителски објекти заради откривање на идентитетот на сторителите.

Вработените на јавното комунално претпријатие претпладнево извршија целосна замена и обнова на искршените жардинери, оштетеното цвеќе и искршените дрвца.