Хроника 15. јули 2020. / 07:53

(ФОТО) Овој административец вршел уцени на гласачи во источна Македонија!

(ФОТО) Овој административец вршел уцени на гласачи во источна Македонија!

Лицето Звонко Ангелов од Општина Ново Село вработен во Центар за социјални работи вршело уцени врз гласачи, приматели на социјална помош велејќи дека ако не гласаат за СДСМ ќе им биде укината социјалната помош.

Исто така им биле побарани личните карти и нудено пари за гласање.

Случајот е пријавен од страна на уценетите во МВР, за што е извршен увид од страна на службите и е направен соодедтен поднесок.