Економија 10. ноември 2019. / 18:45

Затворска казна од 1 година за газдите кои нема да исплатат К-15

Затворска казна од 1 година за газдите кои нема да исплатат К-15

Работодавачите кои нема да исплатат регрес за годишен одмор, популарникот К-15, или ќе бараат од работниците да им ги вратат исплатените средства ќе бидат казнети. Кривичниот закон предвидува затворската казна до 1 година, пишува „Вечер“.

Од Сојузот на синдикати очекуваат дека со зајакнатата казнена политика и измените на Кривичниот закон ќе се елиминираат појавите на формална исплата.