Економија 10. декември 2019. / 12:34

Законите за дивоградби и за градење на владина седница

Законите за дивоградби и за градење на владина седница

Владата денеска на редовна седница ќе го утврди текстот на предлог – законот за утврдување правен статус на бесправно изградени објекти, како и Предлог – законот за изменување и дополнување на Законот за градење, информира владината прес-служба.

На 160.седница на Владата, што треба да почне напладне, ќе биде разгледана информацијата во врска со барањето за издавање лиценца за вршење на енергетска дејност дистрибуција на топлинска енергија, на предлог на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги.

Членовите на владиниот Кабинет треба да ја разгледаат и информацијата за спроведување на Стратегијата за развој на женското претприемништво 2019 – 2023, со Акциски план, на Министерството за економија. За владината седница за разгледување е предвидена и информација за прогресот на изградба на станови наменети за лица во социјален ризик и други ранливи групи и станови наменети за продажба.

На предлог на Центарот за управување со кризи треба да биде усвоен меморандум за соработка/разбирање помеѓу Република Северна Македонија и Евроатлантскиот центар за координација на одговор при катастрофи (EADRCC) за спроведување здружена вежба „Северна Македонија 2020“.