Економија 30. март 2020. / 12:17

Виз Ер ја продолжи суспензијата на сите летови од и до Скопје до 30 април

Виз Ер ја продолжи суспензијата на сите летови од и до Скопје до 30 април

Нискобуџетната авиокопанија Виз Ер, како резултат на пролонгираните забрани за патување на сите летови од и до Република Македонија, ќе ја продолжи суспензијата на сите летови од и до Скопје до 30 април.

Компанијата денеска соопшти дека патниците со резервирани билети погодени од овие суспендирани летови кои ги направиле резервациите директно на wizzair.com или на мобилната апликација на авиокоманијата, ќе бидат автоматски известени преку електронска порака. Сто и дваесет проценти од целата сума ќе им бидe автоматски префрлена на Wizz сметката на корисникот, и ќе можат да ги искористат во текот на наредните 24 месеци за купување на сите производи и услуги на Wizz Air. Патниците исто така можат да одберат опција за враќање на парите – за која треба подолго време да се реализира – и ќе бидат информирани за сите потребни чекори за трансфер на парите преку банка или преку картичка во посебна електронска порака.

Во овој случај, патниците ќе можат да изберат 100 проценти поврат на сумата. Патниците кои направиле резервација преку туристички агенции – вклучувајќи ги и онлајн туристичките агенции – треба да ја контактираат компанијата преку која ги купиле своите билети