Економија 25. април 2020. / 18:45

Сугаревски: Договорот со „Визер“ е во мирување

Сугаревски: Договорот со „Визер“ е во мирување

Од планираните 94 милиони денари финансиска поддршка за авиокомпаниите, досега се исплатени 21 милион или 22 процента, соопшти денеска министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески.

Сугарески на прес-конференција во Владата рече дека договорот со „Визер“ моментно е во мирување заради настаната состојба и откажувањето на сите летови од домашните аеродроми.