Економија 27. јануари 2019. / 13:47

Од 1 јули за секоја фискална сметка 15% повраток на ДДВ за секој граѓанин

Од 1 јули за секоја фискална сметка 15% повраток на ДДВ за секој граѓанин

Од 1 јули за секоја фискална сметка 15% повраток на ДДВ за секој граѓанин

“Од 1 јули го стартуваме концептот повраток на ДДВ, односно од секоја издадена фискална сметка секој граѓанин ќе има 15% повраток на средствата.

Проекцијата е дека најмалку 150 милиони евра годишно ќе се вратат назад кај граѓаните. Ова е само почеток на економските мерки, не застануваме тука. Ги враќаме парите назад кај граѓаните.” – изјави премиерот Заев на трибината во Велес со наслов „Силна економија – шанса со сите“.