Економија 01. јуни 2020. / 12:57

Нови цени на горивата од утре

Нови цени на горивата од утре

Регулаторната комисија за енергетика денеска треба да ги соопшти новите цени на горивата, кои ќе стартуваа од полноќ. Цените на нафтените деривати минатата недела се зголемија во просек за 8,50 отсто.

Бензинот еурсуперот 95 се зголеми за три денари за литар и изнесуваше 57,50 денари, додека на бензинот еуросуперот 98, на еуродизелот и на екстра лесното масло за домаќинство се зголемија за 2,50 денари за литар. Еуросуперот 98 уште денеск чини 59,50 денари, еуродизелот чини 49,50 денари, а екстра лесното масло за домаќинство 37,50 денари.

На светските берзи цената на нафтата расне. Така што за очекување е и кај нас да порасне.