Економија 14. август 2020. / 18:16

Грозјето да се откупи најмалку по ланските цени, бараат лозарите

Грозјето да се откупи најмалку по ланските цени, бараат лозарите

Пратениците Зоран Јoванчев и Златко Пенков денеска се сретнаа со раководствата на двете Здруженија на Лозари и се заложија за единствен став на сите политички чинители чиј заеднички именител би бил да се откупи грозјето од ова реколта најниско по ланските цени.

Истовремено беа изготвени заклучоци по кој ке се настојува во Парламентот да се донесе Закон за лозарство и конечно по 30 години ова прашање да се реши системски.

Годинава се очекува род околу 100 милиони килограми винско грозје.