Економија 08. мај 2020. / 14:07

ЕСМ: Jавната набавка е приоритет, Томовски работи против сопствената фирма велат дека

ЕСМ: Jавната набавка е приоритет, Томовски  работи против сопствената фирма велат дека

Во врска со денешните наводи на лица од партијата ВМРО ДПМНЕ,  од АД ЕСМ ја информираат  јавноста дека предметната јавна набавка е една од најзначајните и најприоритетните за АД ЕСМ и истата ќе се спроведе во најбрз можен рок, веднаш штом се отстранат забелешките од Комисијата за жалби по јавни набавки.

Зачудува тоа што вработен во АД ЕСМ, поточно во фирмата-ќерка Елемтурс, работи против сопствената фирма и против колективот од каде добива личен доход. Дали причината за ваквото однесување се должничко-доверителски односи меѓу вработениот Ивица Томовски и тогашниот директор на ЕЛЕМ, Христијан Мицковски?, велат од АД Електрани на С. Македонија.