Спорт 09. јули 2018. / 16:53

Гест за памтење: Писмото кое ФИФА го испрати до владата на Тајланд

Гест за памтење: Писмото кое ФИФА го испрати до владата на Тајланд

ФИФА и претседателот Џани Инфантино испратија писмо до претседателот на Тајланд. Тие изразија залење за 12-те деца фудбалери кои се заглавени во пештерата и искрена надеж дека ќе бидат спасени.
Исто така Инфантино во писмото навел дека откако ќе бидат спасени тој ги поканува децата да бидат негови гости и да присуствуваат на финалето во Москва.
Ова е само уште еден доказ дека фудбалот не е само спорт!