За Македонија и регионот нема опасност од воена закана

Опасноста од класична воена закана на подолг рок за Македонија и нејзиното непосредно опкружување не е очекувана, но затоа невоените закани не само што ја модифицираат својата форма, туку се адаптираат на современото живеење, станаа разновидни и се зголемија, по интензитет, простор и време. Ова е заклучок од денешната конференција „Безбедноста од аспект на внатрешните … Продолжи со читање За Македонија и регионот нема опасност од воена закана