Политичко безбедносната состојба во Македонија е стабилна, но неизвесна

Неизвесна,  но стабилна е актуелната безбедносна состојба во Северна Македонија, оценија денеска дел од панелистите на дебатата насловена „Периодот пред нас-време на безбедносни предизвици и неопходни чекори“ во организација на Клубот на генерали, Клубот на дипломати, Балкански форум за безбедност и Здружението на ветерани и резервисти од одбраната и безбедноста. Последните случувања во државава, според, … Продолжи со читање Политичко безбедносната состојба во Македонија е стабилна, но неизвесна