Некатегоризирано 17. мај 2018. / 16:56

Испрскал полициско возило со бензин а потоа и сам се полеал

Испрскал полициско возило со бензин а потоа и сам се полеал

Во тој момент еден од полициските службеници го извадил службениот пиштол и им наредил на лицата да отстапат, по што сите тројца побегнале во различни правци.

Вчера околу 18 часот полициски службеници во с.Осинчани затекнале возило „форд“-караван со кумановски таблици, кое било натоварено со необележано огревно дрво, а го управувало непознато лице кое побегнало, информира МВР.

Набргу потоа, на местото дошле три непознати лица во возило „БМВ“ без регистарски ознаки и се обиделе да го земат возилото „Форд“.

Едно од лицата со бензин го испрскал службеното возило „шкода октавија“, по што и самиот се полеал со бензин. Во тој момент еден од полициските службеници го извадил службениот пиштол и им наредил на лицата да отстапат, по што сите тројца побегнале во различни правци. Увид на местото извршила екипа од Полициската станица Драчево.